06-39326132

Pilot Leeuwarden op de Kaart

Ontwikkeling workflow voor monumentenomschrijvingen

array(2) { [0]=> object(WP_Term)#12223 (10) { ["term_id"]=> int(24) ["name"]=> string(17) "projectmanagement" ["slug"]=> string(17) "projectmanagement" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(24) ["taxonomy"]=> string(10) "cases_tags" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(2) ["filter"]=> string(3) "raw" } [1]=> object(WP_Term)#12241 (10) { ["term_id"]=> int(10) ["name"]=> string(5) "Tekst" ["slug"]=> string(5) "tekst" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(10) ["taxonomy"]=> string(10) "cases_tags" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(15) ["filter"]=> string(3) "raw" } }

Pilot Leeuwarden op de Kaart
projectmanagement
Tekst

Ontwikkeling workflow en advies voor omschrijving monumenten voor gemeente Leeuwarden

Veel van de monumenten van de gemeente Leeuwarden zijn goed omschreven en voor iedereen te vinden op de website www.leeuwardenopdekaart.nl. Na de gemeentelijke herindeling zijn er veel nieuwe dorpen tot de gemeente Leeuwarden gaan behoren. In deze dorpen worden de archieven vaak op een heel verschillende manier beheerd en zijn er vaak geen kant-en-klare monumentenomschrijvingen. De afdeling toerisme van de gemeente benaderde Bureau Maalstroom om hen te helpen met het ontwikkelen van een goede workflow voor het verzamelen, redigeren en publiceren van informatie over de nieuwe gemeentelijke monumenten.

Tijdens de pilot hebben we in verschillende dorpen een werkgroep geformeerd en zijn we in gesprek gegaan met de bewoners. We hebben als test twee verschillende werkmethodes gehanteerd. Aan de hand van de input die we vanuit de dorpen en archieven kregen hebben we een workflow ontwikkeld voor het verzamelen, redigeren en uiteindelijk publiceren van informatie over gemeentelijke monumenten.

Het eindresultaat was een adviesrapport voor de gemeente met een workflow voor verdere ontwikkeling van monumentenomschrijvingen.

Delen