06-39326132

Het laatste nieuws

Wat speelt er zoal op het Maalstroom Hoofdkwartier?

Smoel Kunstwerkplaats maakte onze relatiegeschenken

Smoel kunstwerkplaatsWat was 2018 een mooi jaar! Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa; een stroomversnelling waar wij met volle teugen van hebben genoten. Een jaar waarin kunst, cultuur, ondernemersgeest, durf en een tomeloze energie resulteerden in een creatieve draaikolk waarin iedereen werd meegezogen.

We zien ernaar uit om in het nieuwe jaar nog meer mooie dingen te maken, nog meer samenwerkingen aan te gaan en Fryslân in beweging te houden. Als kerstgeschenk gaven we onze relaties dit jaar daarom een ‘maalstroompje’. Het kunstwerkje is met zorg gemaakt door de kunstenaars van Smoel Kunstwerkplaats in de Oosterstraat in Leeuwarden.

Smoel is een kunstwerkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Smoel biedt een werkplek waar veel ervaring opgedaan kan worden.

https://www.smoel-kunstwerkplaats.nl

 


Terugblik op 2018: aan de slag voor Tresoar

Op deze website vind je veel grote projecten waar Bureau Maalstroom van begin tot eind bij betrokken is geweest: van concept tot communicatiestrategie en van organisatie tot uitvoering. Maar natuurlijk komen er ook geregeld ‘losse’ klussen voorbij die het vermelden waard zijn. Zo mochten we in 2018 verschillende uitingen maken voor lopende projecten van Tresoar, Fries Historisch en Letterkundig Centrum. Leuke opdrachten waar we met bijzonder veel plezier aan hebben gewerkt.

Promotievideo ‘Visual Poetry’

In het kader van Lân fan taal presenteerde Tresoar in Culturele Hoofdstad-jaar 2018 de expositie Visual Poetry, een poezië-tentoonstelling over het grensgebied tussen beeld en taal. Speciale aandacht was er voor het experimentele magazine Quatrebras uit de jaren ’50 en ’60. Een maanlanderachtig, dubbelzijdig LED-scherm toonde de internationale en Friese context van ‘beeldtaal’ en in het atrium stonden vier bewegende dichtinstallaties met nieuw werk van vier Friese dichters: ‘poeziëmachines.’

Om de expositie na de eerste helft van het jaar een boost te geven, bedacht Bureau Maalstroom het concept voor een promotievideo in de sfeer van de tentoonstelling. Een tikje absurd, maar wel prikkelend. De video werd opgenomen in samenwerking met Hatogkruller en uitgezet op de social media kanalen van Tresoar en partners. Bekijk hieronder het eindresultaat!

 

 

Folder ‘Vrienden van Tresoar’

Vriend zijn van Tresoar, wat houdt dat precies in en wat zijn de voordelen? Bureau Maalstroom ontwikkelde een tweetalige brochure om geïnteresseerden hier op aansprekende wijze over te informeren. Ook maakten we een feestelijke cadeaubon om ‘Vriend van Tresoar’ worden nog gemakkelijker en aantrekkelijker te maken.

Redactionele werkzaamheden RedBot.nl
Voor Tresoar ontwikkelden we eerder het concept en de communicatiestrategie voor RedBot, de online plek voor info over Fries digitaal erfgoed. Voor de website schreven we dit jaar verschillende artikelen om het publiek op de hoogte te houden van de voortgang. Wat is het belang van het digitaliseringsproject en hoe wordt RedBot ingezet op verschillende terreinen? Met interviews, artikelen en redactionele bijdrages geven we de lezer een antwoord op deze vragen en houden we de website up-to-date.