06-39326132

Concept en productie catwalk revue

Duimstokken, Doutzen Kroes en de Grutto op Catwalk van Fryslân


Catwalk revue

De lancering van de Nieuwe Friese Encyclopedie nét even anders dan anders. We ontwikkelden het concept en waren verantwoordelijk voor de productie.

In opdracht van Tresoar en Uitgeverij Bornmeer ontwikkelde Bureau Maalstroom een concept voor de feestelijke lancering van de Nieuwe Encyclopedie van Fryslân.
Meer dan 300 genodigden konden zich drie kwartier lang vergapen aan de catwalk van Fryslân, waar ongeveer veertig bekende en minder bekende Friezen hun steentje aan bijdroegen.
Zo’n 35 lemmata uit de encyclopedie kwamen in hoog tempo live of in andere vorm over het toneel. Zangeres en internationale musicalactrice Inez Timmer kroop voor deze gelegenheid in de rol van ladyspeaker en maakte er een wervelende show van. Hoofdredacteur Meindert Schroor vertelde onderhoudend over de totstandkoming van de encyclopedie. Gedeputeerde Sietske Poepjes nam uit handen van Tresoar directeur Bert Looper namens de provincie Fryslân het eerste exemplaar van de encyclopedie in ontvangst.

Bureau Maalstroom was verantwoordelijk voor concept, de productie, organisatie en alle communicatie richting pers en genodigden. Techniek/regie van Remko Hoitsma.

doutzen

 

denise-riverahylke-speerstrapiet-paulusmamaedeh-leeuwarder-courantbert-looper gysbert-japix