06-39326132

Het Grote Straatberaad van Fryslân

De gewone burger aan het woord over hoe het moet met ons klimaat


Het Grote Straatberaad van Fryslân

De burger aan het woord over het klimaat!

Voor het landelijke programma Warming Up werkte Bureau Maalstroom aan de organisatie, communicatie en PR van het Grote Straatberaad waarvan de kick-off in Fryslân was.

Bewoners van Friese straten konden op zondagmiddag 23 augustus 2020 meewerken aan de allereerste klimaatverklaring van Fryslân. Het interactieve straatberaad was een ongewone vergadering voor gewone mensen: voor doeners en denkers, of je nu veel weet of weinig. Wat zou er moeten gebeuren om de opwarming van de aarde tegen te gaan? Dichtbij of verder weg, wat kun je zelf en wat moet de overheid doen? En wie moet dat allemaal betalen? Wat vindt de gewone burger, daar ging het om tijdens het Grote Straatberaad van Fryslân.

Coronaproof concept

Maalstroom was betrokken bij het opzetten van het coronaproof concept, de productie en contacten met gemeentes. En we hielden ons natuurlijk bezig met het communicatieconcept, de promotie, social media campagne en de PR. Een mooie klus om de inwoners van Fryslân in actie te krijgen over het belangrijkste vraagstuk van deze tijd!

De aftermovie – gemaakt door Hatogkröller – kijk je hier: