06-39326132

Waterlicht

Communicatie en organisatiebureau


Waterlicht Leeuwarden

‘Waterlicht’ van Studio Daan Roosegaarde kwam naar Leeuwarden! Maalstroom verzorgde de communicatie en organisatie.

Madrid, Parijs, Amsterdam… Leeuwarden!
Het lichtkunstwerk ‘Waterlicht’ van Studio Daan Roosegaarde is een visueel droomlandschap over de kracht en poëzie van water. Het werk bestaat uit golvende lijnen van licht, gemaakt met de laatste LED-technologie, software en lenzen. Waterlicht visualiseert de kracht en impact van water: een virtuele overstroming. Die overstroming vond op 1, 2 en 3 februari 2018 plaats op het Wilhelminaplein in Leeuwarden, nadat het werk eerder in Madrid, Parijs en Amsterdam al tienduizenden bezoekers trok. In Leeuwarden trok het event in drie dagen tijd ruim 30.000 bezoekers.

Kick-off voor het programma WaterConnecting2018
Bureau Maalstroom ging in opdracht van de Gemeente Leeuwarden en alle Friese waterketenpartners aan de slag om ‘Waterlicht’ in Leeuwarden te promoten en het verhaal van het werk te communiceren. De doelen? Het vergroten van het waterbewustzijn van de inwoners van Fryslân. Het visuele spektakel vormde bovendien de memorabele aftrap van WaterConnecting 2018, het waterprogramma van Leeuwarden-Friesland 2018.

PR en communicatie  
Om het verhaal van ‘Waterlicht’ goed te communiceren, is breed ingezet op zowel publiciteit vooraf als publiekscommunicatie ter plaatse. Bijvoorbeeld in de vorm van een door ons geschreven soundscape, een brief aan het publiek en poëtische aankleding rond het thema. Bureau Maalstroom schreef persberichten, heeft actief journalisten geënthousiasmeerd.  Een zorgvuldig samengestelde presskit vol beeldmateriaal zorgde ervoor dat het evenement ook online op veel kanalen onder de aandacht werd gebracht. Daarnaast verzorgden wij de social media campagne, mét succes want de social media kanalen in Friesland en omgeving kleurden een aantal dagen volledig blauw.

Organisatiebureau
In samenwerking met IepenUP produceerden we de dag voor Waterlicht een speciale aflevering van de talkshow IepenUP Live in Neushoorn: ‘Waterkampioenen’. In deze aflevering was kunstenaar Daan Roosegaarde te gast om over het werk ‘Waterlicht’ te vertellen en kwamen tal van Friese ‘watergasten’ voorbij. De show werd live uitgezonden door Omrop Fryslân.
We organiseerden voor relaties van de Friese gemeenten, Wetterskip Fryslân en de provincie een openingsevent voor 200 personen op de eerste avond van Waterlicht.
Voor het publiek organiseerden we een Meet&Greet met Daan Roosegaarde met prive-tour, geleid door LC journalist Asing Walthaus.

www.waterconnecting.frl