06-39326132

Webteksten

content waarmee je aandacht vangt

Concept

Projecten

Tekst


Webtekst schrijven: andere koek

‘Content is king’ gonst het de laatste jaren in de marcomwereld. En niets is minder waar. Want goed geschreven webtekst zorgt ervoor dat je zichtbaar bent en gevonden wordt op het web. En dat wil toch iedereen? Maar hoe pak je dat aan?

Cruciaal voor je vindbaarheid door zoekmachines is het gebruik van zoekwoorden, tussenkopjes en links (SEO). En deze zoekmachines worden steeds handiger. Ze willen vooral content waar jouw doelgroep iets aan heeft. Daarom is het belangrijk dat je precies weet waar jouw doelgroep naar op zoek is. Wij schrijven slim opgebouwde en creatieve teksten waarmee je de gebruiksvriendelijkheid van je website optimaliseert. Precies zoals de zoekmachines dat het liefst zien.

Content waarmee je aandacht vangt

Samen bepalen we wat voor jullie organisatie belangrijk is, hoe jullie gevonden willen worden. Wat is voor jullie de beste strategie? Welke tone-of-voice past het beste? We bepalen in verschillende zoekcategorie├źn de beste zoekwoorden die voorzien verschillende behoeften van jouw doelgroep. Welke inhoud is echt van belang, waar is jullie doelgroep naar op zoek? Al deze informatie verwerken we in de webtekst. We leveren de teksten kant en klaar aan om te plaatsen in een CMS systeem. Of helemaal makkelijk, als jullie dat willen plaatsen we de webtekst direct in je CMS systeem, samen met het beeldmateriaal.

Kenmerken van slim geschreven webtekst

  • val met de deur in huis: het belangrijkste eerst
  • gebruik toegankelijke taal, korte zinnen
  • vermijd moeilijke woorden
  • maak de tekst makkelijk leesbaar door tussenkopjes en opsommingen
  • maak handig gebruik van beeld
  • wees relevant
  • markeer belangrijke woorden

Bureau Maalstroom schrijft niet alleen compleet nieuwe webtekst. We vinden het ook een uitdaging om jullie bestaande tekst een ‘write-over’ te geven. Want vaak is de inhoud prima, alleen moet deze aangepast worden naar slimme webtekst die goed vindbaar is. En is er in jullie organisatie te weinig tijd voor het plaatsen van relevante content op jullie site? Neem dan eens contact op over de mogelijkheden voor webredactie.